Upieczenie tortu nie jest tak skomplikowane, jakby się nam wydawało. Potrzebny jest tylko sprawdzony przepis, dobre składniki, odrobinę cierpliwości i całą kreatywność jaką nosicie w sobie 😉
Bardzo często korzystam ze strony, na której autorka bardzo przystępnie tłumaczy jak krok po kroku przygotować pyszności, których zamieściła tam już mnóstwo.
Jest tam świetny przepis na biszkopt, który będzie podstawą do zrobienia tortu 🙂
https://www.mojewypieki.com/przepis/biszkopt-przepis-ii
Do przełożenia tortu użyłam masy ze śmietany 30 % (0,5 l) ubitej razem z mascarpone (250 g), borówek oraz lemon curd ( robiliśmy już ten krem na zajęciach).
Ozdobiłam bezikami ( przepis: https://www.mdk-zgora.pl/eko-animacje-przepis-na-beziki/ )
oraz bratkami, których teraz mnóstwo w ogrodach i na balkonach 😉
Czekam teraz na zdjęcia Waszych dzieł kulinarnych 😉